Uitgebreid verwenpakket

 

De ‘Full ZENBaby’- sessie (€75)

 

Deze sessie is het alles- omvattende pakket, waarbij je baby mag genieten van hydrotherapie, uitgebreide Shantala- babymassage en een Snoezelsessie op ons verwarmd waterbed.

—> De Shantala- Babymassage is van Oosterse oorsprong en specifiek gericht op baby’s. Het is een ritmische massage, die gericht is op het met aandacht en respect bezig zijn met het kind. Hierdoor worden baby’s rustiger en slapen ze regelmatiger. Bovendien wordt het gevoel van geborgenheid versterkt, wat de emotionele en geestelijke ontwikkeling ten goede komt. Masseren van een baby leidt tot de afscheiding van oxytocine, een hormoon dat de gevoelens van verbondenheid bevordert. Via babymassage kan men met de baby communiceren zonder woorden.

 

Shantala Babymassage heeft vooral een positieve invloed op:

de spijsvertering (krampjes, verstopping en andere ongemakken)

het slaapgedrag

– het kwijtraken van spanningen

– de weerstand tegen ziektes

 

—> De Snoezelruimte speelt in op de ‘basale ontwikkeling’ van je baby. Alle basale zintuigen worden geprikkeld en de ontwikkeling hiervan dus gestimuleerd.

 

Het gaat hier bij erg jonge baby’s specifiek over de

somatische zintuigen (waarneming via huid van warmte, druk in de spieren
vestibulaire (waarneming eigen positie in de ruimte via evenwichtsorganen)
vibratorische (waarneming van trilling via huid en het beenderstelsel).

 

Ook zijn er de visuele, auditieve en tactiele prikkels. Zo worden er beelden op maat geprojecteerd, geluiden beluisterd en verschillende voorwerpen aangereikt om bv. aan te voelen. Onze bubbelunit (waterzuil met verlichte bubbels en trillingen) en vezelnevel (lichtkoorden gemaakt om aan te raken en mee te spelen) zijn hierbij onmisbaar.

 

*De Full ZEN kan best pas gepland worden vanaf een drie- tal maanden. Vanaf het moment dat je kindje makkelijk anderhalf uurtje wakker kan blijven, is deze sessie aan te raden!

BOEKEN

 

Opgelet: De maximumleeftijd voor de Baby- Spa is 6-7 maanden (afhankelijk van de grootte van het kindje!), oftewel maatje 68-74!
*Grotere kindjes duwen zich op uit het water en dragen het gewicht van hun hoofd op hun nekje. Dit moet dus absoluut vermeden worden!
De minimumleeftijd voor de Baby- Spa is 1-2 maanden (wanneer het kindje wat kracht in het nekje begin te vertonen). De ideale leeftijd voor een eerste bezoekje is 2-3 maanden!