Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Full ZEN- sessie

Full ZEN- sessie (4-7 maanden) (€75):

Deze sessie is het alles- omvattende pakket, waarbij je baby mag genieten van hydrotherapie, uitgebreide Shantala- babymassage én een Snoezelsessie op ons verwarmd waterbed en deze duurt 1,5 uur (vandaar deze sessie best niet onder de leeftijd van 4 maanden boeken, ze zijn na het badje reeds vermoeider dan doorgaans).

Hydrotherapie- sessie:

Bij onze hydrotherapie-sessies krijgt je baby onder professionele begeleiding de gehele vrijheid om met armen én benen te bewegen in het water van onze jacuzzi’s. Dit door middel van een halskraagje vervaardigd uit schuim (deze kan dus niet leeg lopen). Deze bewegingsvrijheid heeft een zeer gunstig effect op de werking van de darmtransit van je baby. Dit maakt dat krampjes zullen verminderen en stoelgang (bij bv. constipatie) vlotter zal verlopen na deze sessie.

 

Het verwarmde water (+-35 graden) zal jouw kleintje erg deugd doen en daarbij nog de bloedsomloop stimuleren, spieren en longen verder laten ontwikkelen en de heupjes stimuleren! Deze activiteit vraagt ook wel wat energie van jouw kleintje, dus na deze sessie zal hij/zij erg genieten van de welverdiende rust én een extra voeding! Breng dus zeker een extra voeding mee naar je afspraak! Het baden duurt maximum een 25- tal minuten.

IMG 1315 1 1024x683

Lightroom 16 1024x683

Onze Shantala- Babymassages

Aansluitend bij deze sessie geven wij de gecertificeerde Shantala- babymassage workshop die gericht is op het ontspannen van je baby. Wij leren jou technieken aan die de darmtransit van je baby zal bevorderen en krampen kan verlichten. Deze technieken kan je uiteraard thuis blijven toepassen.

De Shantala Babymassage heeft vooral een positieve invloed op:

–  de spijsvertering (krampjes, verstopping en andere ongemakken)

–  het slaapgedrag

–  het kwijtraken van spanningen

–  de weerstand tegen ziektes

 ontwikkeling longen, heupen, bloedcirculatie

Onze Snoezelruimte

Deze speelt in op de ‘basale ontwikkeling’ van je baby. Alle basale zintuigen worden geprikkeld en de ontwikkeling hiervan dus gestimuleerd.

Het gaat hier bij erg jonge baby’s specifiek over de:

  • somatische zintuigen (waarneming via huid van warmte, druk in de spieren, aanraking)
  • vestibulaire zintuigen (waarneming eigen positie in de ruimte via de evenwichtsorganen)
  • vibratorische zintuigen (waarneming van trilling via huid en het beenderstelsel)

 

Ook zijn er de visuele, auditieve en tactiele prikkels. Zo worden er beelden op maat geprojecteerd, geluiden beluisterd en verschillende voorwerpen aangereikt om prikkels toe te dienen. Onze bubbelunit (waterzuil met verlichte bubbels en trillingen) en vezelnevel (lichtkoorden gemaakt om aan te raken en mee te spelen) zijn hierbij onmisbaar!

Opgelet!

De minimumleeftijd voor de Baby- Spa is 1-2 maanden (wanneer het kindje wat kracht in het nekje begint te vertonen). De ideale leeftijd voor een eerste bezoekje is 2-3 maanden, maar vroeger is zeker nuttig onder de kort- durende sessies).

 

De maximumleeftijd voor de Baby- Spa is 6-7 maanden (afhankelijk van de grootte van het kindje) oftewel een klein maatje 74!

 

Waarom?

Grotere kindjes duwen zich op uit het water en dragen het gewicht van hun hoofdje te lang op hun nekje. Hiervoor zijn ze nog niet sterk genoeg ontwikkeld! Jongere kindjes slapen vaak nog erg veel waardoor de sessie soms niet ten volle wordt beleefd, ook al is hydrotherapie ook op deze leeftijd erg nuttig! Voor de jongsten raden wij dus de Hydrotherapie- sessies aan!